Nieuws

Microsoft raadt het gebruik van Internet Explorer af

Ondertussen lijkt iedereen overgeschakeld te zijn naar moderne browsers zoals Google Chrome, Firefox of Edge, maar het zou je verbazen hoe vaak Internet Explorer nog wordt gebruikt. In verschillende industrieën zoals de gezondheidszorg wordt er nog steeds naar Internet Explorer gegrepen omdat de software daar simpelweg voor werd ontwikkeld. Toch raadt Microsoft aan om voorzichtig om te gaan met deze vorm van “technical debt”.

Met technical debt verwijst Chris Jackson van Microsoft in zijn blogbericht naar een concept uit de software-industrie. Technical debt wordt veroorzaakt wanneer ervoor wordt gekozen om verder te blijven bouwen op voorbijgestreefde technieken in plaats van te opteren voor nieuwe technologieën. Een van de redenen hiervoor is dat het minder werk vraagt om een bestaand platform wat te ‘polijsten’ in plaats van volledig te switchen naar een nieuw platform, maar uiteraard komt dit de toekomstbestendigheid niet ten goede.

Internet Explorer wordt in het blogbericht van Microsoft ‘technical debt’ genoemd omdat de browser niet meer ondersteund wordt door Microsoft. Concreet wordt de browser een “compatibiliteitsoplossing” genoemd in plaats van een volwaardige browser. Er worden geen nieuwe webstandaarden voor ontwikkeld en veel websites zullen er niet goed op werken omdat webontwikkelaars tegenwoordig hun websites niet meer testen op Internet Explorer.

Microsoft werkt op moment van schrijven aan een nieuwe op Chromium gebaseerde versie van Edge. Door het gebruik van de Chrome engine zal er een betere compatibiliteit zijn met moderne websites. Bovendien komt de Edge-browser op die manier ook naar macOS.

[related_article id=”230710″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business