Nieuws

Sony Xperia 10 (Plus): een upgrade voor de middenklasse

Niet alleen de high-end smartphones krijgen aandacht bij Sony. De nieuwe Xperia 10 en de Xperia 10 Plus zijn een mooie toevoeging voor de middenklasse.

Niet iedereen wil tegen de duizend euro betalen voor een smartphone, wat begrijpelijk is. Daarom zien we nu en dan een nieuw toestel verschijnen in de middenklasse, zoals de Sony Xperia 10 en Xperia 10 Plus. Beide modellen bieden het beste van de technologie van Sony met enkele compromissen om wat van de prijs af te kunnen schaven.

De specialiteit van Sony ligt al een tijdje bij zijn audio- en videotechnologie. Dat wordt hier meteen duidelijk bij het Ultimate Wide Full HD+ scherm met een verhouding van 21:9. Bij de Xperia 10 is dit 6 inch groot en de 10 Plus doet hier nog een schepje bovenop met zijn 6,5 inch. De intuïtieve multi-window UI zou het daarnaast mogelijk moeten maken om makkelijk twee apps tegelijk te gebruiken.

Op cameravlak zijn er veel gelijkenissen tussen de twee toestellen. Beide zijn uitgerust met een dubbele camera aan de achterkant. Bij de Xperia 10 zijn dit een 13MP-camera en een 5MP-camera voor portretfoto’s. De 10 Plus heeft dan weer een 12 MP-hoofdcamera en 8MP-camera met 2x optische zoom die eveneens voor portretfoto’s gebruikt kan worden. Vooraan vinden we een 8MP-camera terug bij beide toestellen.

De verschillen tussen de twee worden verder duidelijk bij een snelle blik onder de motorkap. Bij de Xperia 10 krijgen we 3GB RAM-geheugen en een Snapdragon 630 SoC, waar dit bij de 10 Plus 4GB en een Snapdragon 636 zijn. Beide toestellen bevatten daarnaast 64GB interne opslag, uit te breiden met een MicroSD-kaart. De batterijen zijn eerder aan de kleine kant: de Xperia 10 heeft een 2.870mAh-batterij en de 10 Plus moet het doen met een 3.000mAh-batterij. Gezien de grootte van de schermen zal de batterij het hier zwaar te verduren krijgen. Tot slot draaien beide smartphones op Android 9.0 Pie.

Vanaf vandaag zijn de smartphones te vinden in de winkelrekken. De Xperia 10 kost je €349 en voor de 10 Plus mag je tot slot €429 neertellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business