loonkloof

Dat de loonkloof in aanloop naar internationale vrouwendag weer eens ter discussie staat, is een feit. Google gaat er echter apart mee om.

De discussie over de loonkloof laaide de voorbije dagen weer eens hoog op, toen bekend raakte dat mannen gemiddeld 747 euro meer betaald kregen voor dezelfde job als hun vrouwelijke collega’s. De cijfers kaderen in een studie van vacature.com en de KULeuven en zijn een paar dagen voor vrouwendag een reminder dat de kloof nog steeds bestaat.

Niet bij Google echter. De technologiegigant vond namelijk dat het mannen net minder betaalde voor dezelfde job als hun vrouwelijke collega’s. Google meldde onder andere dat Level 4 Software Engineers van het vrouwelijke geslacht meer betaald werden dan hun mannelijke collega’s.

Google heeft dat euvel nu rechtgezet en heeft de 10.677 benadeelde werknemers in totaal 9,7 miljoen dollar uitgekeerd ter compensatie.

Toch geeft de technologiereus toe dat de loonaanpassing slechts een deel van de hele kwestie is. Zo moeten volgens Google ook beoordelingen eerlijker verlopen.