Nintendo Labo VR

Nintendo introduceert het vierde Nintendo Labo-pakket en deze keer focust de gameontwikkelaar zich op VR.

Met Nintendo Labo wil Nintendo de brug tussen traditioneel speelgoed en gaming dichten en tegelijkertijd creativiteit stimuleren. Met de Nintendo Labo-pakketten kunnen namelijk creaties worden gemaakt die Toy-Con worden genoemd. Deze kunnen vervolgens worden gebruikt om games te spelen. Er verschenen reeds drie Nintendo Labo-pakketten en nu kondigt Nintendo een vierde aan: Nintendo Labo VR. Concreet bevat het pakket zes Toy-Con-creaties, waaronder uiteraard de VR-bril die te vergelijken is met de Google Cardboard. De andere creaties zijn dan vooral uitbreidingen die op de VR-bril worden gemonteerd zoals een geweer, fototoestel en zelfs een olifantenslurf.

Er worden twee versies gelanceerd. Het complete pakket bevat de game software en materialen voor alle zes de Toy-Con-projecten: VR-bril, knaller (geweer), fototoestel, vogel, windpedaal en olifant. Het starterset bevat de software en materialen om de VR-bril en de knaller te kunnen bouwen. Bij beide pakketten zit er ook een schermhoes en veiligheidskap inbegrepen. Wie het starterset koopt, kan er ook voor kiezen om een van de uitbreidingssets te kopen. Uitbreidingsset 1 bevat de olifant en het fototoestel terwijl het andere uitbreidingsset het windpedaal en de vogel bevat.

De sets worden op 12 april uitgebracht. Europese prijzen zijn nog niet bekend, maar in de Verenigde Staten kost het complete pakket 80 dollar. Het starterset kost daar 40 dollar. Elk uitbreidingsset kost 20 dollar.