Nieuws

Sony brengt PS4 Remote Play eindelijk naar iPhone en iPad

Remote Play is ondertussen al bijna vijf jaar beschikbaar voor Android op Sony-telefoons, maar Sony rolt nu ook een versie voor iOS uit.

iOS-gebruikers kunnen vanaf vandaag PS4-games spelen via hun iPad of iPhone dankzij de officiële Remote Play applicatie. Eerder was dat ook wel al mogelijk via third-party applicaties, maar nu komt Sony dus met een officiële versie. Om aan de slag te kunnen gaan met Remote Play, zal je eerst een update van je PS4 moeten uitvoeren, namelijk update 6.50. Vervolgens heb je enkel nog de applicatie nodig op je apparaat om games op afstand te spelen. De knoppen worden dan weergegeven over het scherm, maar om echt van je game te kunnen genieten is een afzonderlijke controller wellicht handig. Helaas kan je een DualShock 4 niet verbinden met je iPhone, waardoor je genoopt wordt om je tot andere oplossingen te wenden.

Op dit moment is PS4 Remote Play dus beschikbaar op Windows, Mac, iOS en Android. Voor de Android-markt probeert Sony nog steeds gebruikers naar Sony-smartphones te loodsen, want enkel op Sony-telefoons kan PS4 Remote Play gebruikt worden. Zoals altijd zijn er wel omwegen, maar het is een behoorlijk gedoe met onder andere het rooten van je telefoon.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business