Nieuws

Apple onthult Apple News+

Apple brengt een ode aan de journalistiek en introduceert Apple News+ dat magazines en betaalde content naar Apple News brengt.

Elke maand worden er meer dan 5 miljard artikels gelezen op Apple News. Apple doet er nu een schepje bovenop en introduceert Apple News+, een uitbreiding op de nieuwsdienst die magazines introduceert op de nieuwsapp.

In de basis ziet Apple News+ er niet veel anders uit dan de reguliere Apple News-app. Allereerst heb je een overzicht van het laatste nieuws, afgestemd op je interesses. Nieuw is echter dat de nieuwste uitgaven van tijdschriften ook worden weergegeven. Tijdens de demo van Apple had National Geographic zelfs een 'live cover' met geanimeerde beelden.

De tijdschriften zijn volledig vertaald naar het kleine schermformaat van smartphones. Ook wanneer je het tijdschrift bekijkt op de iPad, wordt het perfect aangepast naar het formaat van de tablet.

Uiteraard is er ook een pagina waar je een volledig overzicht ziet van al je tijdschriften. Nieuwe uitgaven worden automatisch gedownload zodat je ze kan lezen tijdens je vlucht of wanneer je simpelweg geen mobiele data wil verbruiken op verplaatsing.

Ook voor betaalde journalistiek

Apple News+ gaat echter verder dan magazines. Ook betaalde journalistiek en kranten kunnen worden aangetroffen op het platform. Los Angeles Times en The Wall Street Journal zijn bijvoorbeeld te vinden op het platform.

Ook in de nieuwe versie van Apple News wordt er weer sterk ingezet op personalisatie. Het bedrijf trok ook opnieuw de privacykaart om te benadrukken dat dit niet ten koste gaat van je privacy. "Apple weet niet wat je leest en we laten adverteerders je leesgeschiedenis niet volgen". Je zal dus geen advertenties ontvangen die zijn afgestemd op je leesgeschiedenis.

Tot slot rest er enkel nog de prijs van de nieuwe dienst. Je krijgt toegang tot Apple News+ voor 9,99 dollar per maand. Bovendien is er ook family sharing zodat andere gezinsleden gewoon kunnen aansluiten bij jouw abonnement zonder een meerprijs te moeten betalen.

De service is beschikbaar vanaf vandaag en bovendien is de eerste maand gratis. Voor ons maakt het allemaal echter niet zoveel uit, want de service is voorlopig enkel beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada. In de herfst van 2019 komt de service vervolgens ook naar Europa.

appleApple News

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen