Disney+

Tijdens een presentatie voor investeerders heeft Disney een schat van informatie vrijgegeven over hun streamingdienst Disney+. Er is goed en slecht nieuws. 


Het goede nieuws is voornamelijk dat de dienst slechts 6,99 dollar per maand kost. Wanneer je meteen een jaarabonnement neemt, betaal je slechts 69,99 dollar zodat het maandelijkse bedrag nog lager uitvalt. De Amerikanen hebben nog meer geluk, want zij kunnen vanaf 12 november aan de slag met de dienst.

Dan zijn we meteen ook bij het slechte nieuws beland. Disney zou de streamingdienst namelijk pas in de zomer van 2020 lanceren in Europa. Eerdere geruchten vertellen echter dat Nederland zal worden ingezet als testland, dus mogelijk hebben we alsnog geluk. Over die test in Nederland werd echter niets vermeld tijdens de presentatie. Welke prijzen de Europeanen zullen moeten neertellen is ook nog niet gekend.

De kans is echter groot dat je Disney+ in huis zal willen nemen ongeacht de prijs. Er werd namelijk ook uitgebreid gepraat over de content die op de dienst zal verschijnen en dat is heel wat. Bij lancering zal de dienst reeds een uitgebreide bibliotheek bevatten van iconische merken zoals Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Daarnaast werkt Disney ook aan exclusieve content voor de streamingdienst. Het gaat dan bijvoorbeeld om een live-action Star Wars-serie, het nieuwe seizoen van The Clone Wars en een tv-serie rond High School Musical. Alle 30 seizoenen van The Simpsons zullen eveneens te vinden zijn op de streamingdienst.


Disney+ zal verschijnen op een brede verscheidenheid van platformen, zoals mobiele apparaten, game consoles, mediaspelers en smart tv’s. De beeldkwaliteit zal afhangen van de bandbreedte van de gebruiker, maar er wordt alvast 4K HDR ondersteund. Een groot deel van de content zal eveneens beschikbaar zijn om te downloaden zodat je het offline kan bekijken.