touch id pay

Het is maar al te makkelijk om in de Apple App Store per ongeluk een abonnement aan te schaffen, even met je vinger het knop aanraken is namelijk voldoende. Apple bouwt nu een extra controle in om dit probleem tegen te gaan. 

Het klinkt gek, maar het per ongeluk afsluiten van een abonnement via de App Store was een echt probleem. Wanneer je authenticeert via Face ID dien je nog op de zijknop te drukken ter bevestiging, maar bij authenticatie via Touch ID volstond het om je vinger tegen de home-knop te houden. Wanneer je nu een abonnement wil nemen, volstaat het niet langer om even je vinger op de knop te houden. Apple heeft namelijk een pop-up toegevoegd die nogmaals je bevestiging vraagt.

De extra controle werd opgemerkt door app-ontwikkelaar David Barnard. 9to5mac heeft vervolgens bevestigd dat de functionaliteit inderdaad live is en mogelijk ergens vorige week werd toegevoegd door Apple. De functionaliteit is er niets te vroeg. Eerder werd van dit probleem namelijk misbruik gemaakt door fraudeurs.