apple arcade

Eind maart kondigde Apple de abonnementendienst voor games aan: Apple Arcade. Toen werd reeds bekend dat het om exclusieve games gaat waarbij Apple ook de ontwikkelaars wil bijstaan. Hiervoor zou het bedrijf een half miljard dollar investeren. 

Bij die exclusiviteit moet een kanttekening worden gemaakt. Apple verplicht de ontwikkelaars namelijk niet om de games voor eeuwig exclusief te houden voor Apple Arcade. Wel is het zo dat Apple de ontwikkelaars extra betaalt wanneer die hun games tijdelijk exclusief houden op Apple Arcade. Later zouden de ontwikkelaars de games alsnog mogen uitbrengen op andere platformen.

Dat Apple bereid is om zwaar in te zetten op Apple Arcade, blijkt uit het geld dat ze erin willen investeren. Bronnen van Financial Times zeggen namelijk dat Apple een half miljard dollar zal investeren in de ontwikkeling van games voor Apple Arcade. Dit bedrag zou de ontwikkeling van ruim honderd games moeten ondersteunen.

Bij Apple Arcade betalen leden een maandelijks bedrag. Vervolgens krijgen ze toegang tot een bibliotheek van mobiele games. Updates zijn inbegrepen in de abonnementsprijs, dus je weet zeker dat je niet meer zal betalen dan je maandelijkse bedrag, in tegenstelling tot gratis games die vaak bol staan van de interne verdienmodellen.

Apple Arcade verschijnt dit najaar op iOS, macOS en tvOS, maar het is nog niet duidelijk hoeveel de dienst zal kosten. Het abonnement is wel te delen met zes gezinsleden zonder dat je hiervoor een opleg moet betalen.

Gerelateerde artikelen

Apple richt zich op gaming met Apple Arcade

Gaming is populairder dan ooit en dat voelt Apple ook. Om die reden introduceren ze Apple Arcade, een abonnementendienst voor exclusieve mobiele games.