netflix

Netflix mocht het afgelopen kwartaal meer nieuwe betalende gebruikers verwelkomen dan ooit.

Netflix heeft een verslag uitgebracht waarin de kwartaalcijfers worden besproken. Vooral de groei in het aantal betalende abonnees is opvallend, want afgelopen kwartaal mocht de streaminggigant maar liefst 9,6 miljoen nieuwe betalende gebruikers verwelkomen.

In het verslag valt te lezen dat slechts 1,74 miljoen van deze gebruikers afkomstig zijn uit de Verenigde Staten. Het grootste deel van de nieuwe gebruikers woont dus buiten de Verenigde Staten.

De kwartaalgroei is voor Netflix een record. Ter vergelijking, het afgelopen kwartaal doet het 16% beter in vergelijking met het eerste kwartaal van 2018. Voor het volgende kwartaal verwacht Netflix 5 miljoen nieuwe klanten te mogen verwelkomen.

Uiteraard moest er ook gepraat worden over de nieuwe concurrenten: Apple TV+ en Disney+. Netflix-CEO Reed Hastings toont geen angst voor deze partijen, want de content zou zodanig verschillen dat de groei van Netflix er niet beperkt door zou worden. Volgens Hasting zijn de nieuwe concurrenten vooral goed nieuws voor de producenten en consumenten. De concurrentiestrijd zou namelijk de algemene video-ervaring naar een hoger niveau kunnen tillen.