APEX Legends

Apex Legends, de battle royale game van Electronic Arts, doet het goed. Net zoals Fortnite en PUBG zou dat ook kunnen betekenen dat de game naar mobiele apparaten wordt uitgerold. 

Electronic Arts besprak de kwartaalcijfers en kondigde daar een aantal plannen aan. Zo zou de ontwikkelaar reeds in een vergevorderd stadium zitten om Apex Legends naar mobiele apparaten uit te rollen. Over welke platformen het dan gaat en welke releasedatum eraan vastzit, daar hebben we voorlopig het gissen naar. De logische keuze is dat de game naar Android en iOS komt, maar het zou goed kunnen dat de game tijdelijk exclusief is voor een van die platformen.

Aplex Legends is een succes

Die plannen zijn het gevolg van de goede prestaties van de game. Al snel bereikte Apex Legends de mijlpaal van 50 miljoen spelers en daarmee is de titel de snelst groeiende game van EA. De ontwikkelaar wil zich nu richten op sterke nieuwe content om de game fris te houden. Er komen dus nieuwe seizoenen met Battle Pass-content, nieuwe Legends en veranderingen aan de in-game omgeving. Ze proberen ook nieuwe markten af te testen en lanceerden de game bijvoorbeeld in Korea via Origin. Concrete details over seizoen 2 worden aangekondigd tijdens EA Play in juni.