Nieuws

Tesla Model S vliegt in brand in parkeergarage

Het is niet de eerste keer dat een geparkeerde Tesla Model S spontaan in brand vliegt. De oorzaak hiervan is momenteel nog onbekend.

Tot voor kort was er slechts één merknaam waaraan gedacht werd bij ontploffende technologie, met name Samsung. In 2016 waren er namelijk batterijen in de Galaxy Note 7 die spontaan vuur konden vatten waardoor het toestel “ontplofte”. Het bekende Tesla mag nu in de voetsporen van Samsung treden.

Drie ontploffingen

Een drietal weken geleden vond het eerste vurige voorval plaats. Toen kwam er plots rook uit een Tesla Model S die geparkeerd was in Shanghai, waarna de wagen in brand vloog. Hetzelfde is nu gebeurd met een andere Tesla Model S in Hong Kong. Ook deze Tesla stond geparkeerd in een parkeergarage waarna hij plots vuur vatte.

De Tesla Model S stond volgens de beveiligingscamera’s voor zo’n 30 minuten geparkeerd toen er drie ontploffingen plaatsvonden met een brand als gevolg. De lokale brandweer had drie kwartier nodig om de brand onder controle te krijgen.

Tesla zelf heeft nog geen reactie gegeven op het voorval. Het bedrijf zal hoogstwaarschijnlijk binnenkort een onderzoek opstarten om de oorzaak te achterhalen. Op het eerste gezicht zijn er momenteel geen duidelijke aanwijzingen, noch voor de brand in Shanghai noch voor die in Hong Kong.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business