Nieuws

Coyote waarschuwt vanaf nu bij binnenrijden LEZ Antwerpen

Coyote lanceert een handige update: de radarverklikker waarschuwt je vanaf nu bij het binnenrijden van de Antwerpse lage emissiezone.

In een persbericht laat radaverklikker Coyote weten dat het vanaf vandaag automobilisten gaat waarschuwen wanneer ze de lage-emissiezone van Antwerpen binnenrijden.

Melding bij het binnenrijden

Aan de hand van de Open Data-tool van Stad Antwerpen heeft Coyote een nieuwe update voor zijn toestellen en bijhorende applicatie. Vanaf vandaag krijg je in je eigen taal een waarschuwing dat je de lage emissiezone binnenrijdt. Bijkomstig krijg je de mogelijkheid om meteen naar de website van Stad Antwerpen te surfen en indien nodig je wagen te registreren. Een dagpas kost vandaag 35 euro.

“De luchtkwaliteit van de stad moet omhoog, we kunnen dit initiatief alleen maar aanmoedigen.”

Geodata van ’t Stad

Om deze nieuwe tool tot stand te brengen heeft Coyote actief gebruik gemaakt van het Open Geoportaal van Stad Antwerpen. Via dat portaal kan je alle geografische data van Antwerpen verkennen of visualiseren. Daar heeft Coyote handig gebruik van gemaakt, aan de hand van bepaalde datasets.

Schepen van leefmilieu laat weten dat de stad dit nieuwe project aanmoedigt. “Het is belangrijk dat vervuilende voertuigen Antwerpen niet meer binnenrijden. We kunnen dit initiatief alleen maar aanmoedigen.” Ook schepen voor mobiliteit Koen Kennis laat weten verheugd te zijn met de nieuwe tool.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business