Tesla Model 3

Volgens bronnen bij CNBC onderzoekt Tesla de eventuele productie van eigen batterijen. Momenteel is het bedrijf nog te afhankelijk van Panasonic.

In een ultieme poging om minder afhankelijk te worden van Panasonic is Tesla gestart met de ontwikkeling van zijn eigen batterijen.

Niet zo geheim

Eigenlijk is er niet veel geheim meer aan. Nieuwsdienst CNBC sprak met vijf (ex-)medewerkers van de Amerikaanse autobouwer. Zij vertelden dat er een onderzoek bezig is naar de eventuele productie van eigen accu’s. Dat onderzoek zou plaatsvinden in een ‘geheim’ lab, gevestigd op nog geen vijf minuten van Tesla’s autofabriek.

Het zou gaan om een onderzoek naar het ontwerp en de productie van lithium-ion-batterijcellen waarmee de autobouwer in de toekomst op grote schaal zijn eigen materiaal kan produceren zonder daarvoor afhankelijk te zijn van accuproducent Panasonic.

tesla GIF

Tesla en Panasonic

Op zichzelf is de samenwerking tussen Tesla en Panasonic niet mis. Echter kan de Japanse accuproducent met moeite de vraag van Tesla bijhouden. Volgens de Amerikaanse autobouwer zou het daarom ook zolang duren vooraleer het bedrijf nieuwe wagens kan produceren.

Vanuit dat perspectief klinkt het al een pak logischer dat de autobouwer opzoek gaat naar eigen alternatieven om dat tekort op te vangen. Volgens bepaalde bronnen zou het bedrijf de laatste tijd nieuwe vacatures hebben opengezet voor ingenieurs en technici die kennis hebben van batterijen en batterijcellen.

Bovendien is het financiële plaatje in de samenwerking tussen de twee bedrijven ook een belangrijke factor. Alles wat Tesla zelf kan produceren is uiteraard goedkoper. Wordt vervolgd!