Nieuws

Oppo lanceert MeshTalk communicatietool via P2P

Oppo lanceerde gisteren op MWC Shangai 2019 Meshtalk. Een communicatietool waarbij je geen mobiel internet of bluetooth nodig hebt.

Gisteren lanceerde Oppo tijdens MWC Shangai 2019 een nieuwe communicatietool voor zijn smartphones.

Oppo gebruikt ‘peer-to-peer’

Peer-to-peer of kortaf P2P is de technologie die Oppo gebruikt om lokale netwerken te creëren tussen smartphones. Het bedrijf claimt dat je met MeshTalk in een straal van 3 km berichten en telefoontjes met elkaar kan uitwisselen. De smartphone heeft hiervoor geen mobiel internet of WiFi nodig.

Zelfs in drukke stadsomgevingen met veel gebouwen en andere verbindingen kan je tot 3 km communiceren met elkaar zonder mobiel internet. Oppo heeft niet duidelijk meegegeven hoe zijn technologie werkt, enkel weten we dat de smartphonefabrikant een eigen chip heeft ontwikkeld om deze nieuwe tool in werking te krijgen. MeshTalk kan voor allerhande dingen gemakkelijk zijn, bijvoorbeeld voor noodcommunicatie wanneer netwerken plat liggen bij natuurrampen.

De nieuwe chip zou niet meer energie van de batterij vragen dan normaal, wat de tool in noodsituaties nog relevanter maakt.

In 2017 lanceerde IBM al een gelijkaardige tool. MeshTalk verschilt wel redelijk hard van IBM’s techniek, die vereiste namelijk wel een bluetooth-connectie en actieve WiFi. Dat vraagt ook meer energie van je batterij.

MeshTalk vereist geen extra verbindingen en heeft een bereik van 3 kilometer.

MWC Shangai 2019

Naast MeshTalk lanceerde Oppo gisteren ook zijn nieuwe smartphone op MWC Shangai 2019. De Chinese smartphonefabrikant is daarmee de eerste die een toestel op de markt brengt met een selfiecamera onder het scherm.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business