Watch out Spotify! Apple Music heeft sinds vandaag 60 miljoen actieve gebruikers.

Advertentie

Apple Music overschrijdt 60 miljoen gebruikers

Vandaag heeft Eddy Cue, topman van Apple’s internetdiensten, aan het Franse Numerama laten weten dat Apple Music 60 miljoen klanten heeft gehaald.

Het gaat snel

Bij elke bijkomende 10 miljoen gebruikers geeft het bedrijf een update. De laatste update dateert van april. Je ziet dus hoe snel de Music-app gebruikers binnenhaalt. De muziekstreamingdienst heeft sinds zijn lancering fors geïnvesteerd in marketingcampagnes en heeft ook verschillende updates gemaakt om de missende functies – die Spotify wel heeft – op te vullen.

De muziekstreamingdienst heeft als doel meer gebruikers binnen te halen dan Spotify. Op minder dan 4 jaar tijd is het aantal gebruikers gestegen naar 60 miljoen. Verwacht wordt dat het bedrijf aan deze snelheid redelijk snel Spotify (100 miljoen gebruikers) zal inhalen, althans als het ook blijft investeren in nieuwe en betere functies die de applicatie aantrekkelijker moeten maken.

Apple heeft vandaag ook minder nieuws. Hoofdontwerper en icoon Jony Ive liet weten weg te gaan bij Apple. De man gaat voor een nieuwe uitdaging en start een eigen bedrijf. “Er blijft wel een nauwe samenwerking tussen de twee, voor exclusieve projecten” aldus CEO Tim Cook.

Afbeeldingsresultaat voor apple music gif
Apple Music op iPhone.
Advertentie