Nieuws

HiSense OB8 OLED-tv eind dit jaar beschikbaar in Benelux

HiSense lanceert een jaar na de officiële launch zijn OB8 OLED-tv in de Benelux.

De Chinese producent van smartphones en televisies brengt eind dit jaar eindelijk zijn langverwachte OLED-tv naar de Benelux.

We gebruiker de term ‘eindelijk’ omdat het toestel al een tijdje in andere Europese landen beschikbaar is en eigenlijk al een jaar verkocht wordt in Australië. Het toestel is dus wel recent, maar niet meer van de nieuwste. Ja, het gaat snel.

Prijzen en specs

HiSense’s nieuwe OLED-tv heet de O8B. Er is geen officiële prijs beschikbaar, maar in de andere EU-landen wordt het toestel verkocht voor 1400 euro. De O8B is een OLED-tv van 55” inch met een 10-bit paneelen UHD-resolutie. De tv heeft een verversingssnelheid van 120Hz en ondersteunt Dolby Vision, HDR10 en HLG.

Verder is het toestel afhankelijk van een Taiwanese processor van MStar; de MSD6886-quadcore. Hij heeft twee USB 2.0-poorten en vier HDMI 2.0-interfaces. Het is wel degelijk een smart-tv die draait op het Vidaa-platform van HiSense zelf. Op dat platform krijg je toegang tot alle grotere streamingdiensten zoals Amazon Video, Netflix, Rakuten TV en YouTube.

Opvallende lancering

De lancering vorig jaar van deze OLED-tv is op zich merkwaardig. HiSense zit samen met Samsung en TLC in een soort Qled alliantie die helemaal voor LCD-tv’s met quantumdots gaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business