Nieuws

Android Q krijgt ‘AirDrop’-achtige functie

Android Q krijgt een 'Fast Share' functie zoals Apple's AirDrop waarbij je snel en veilig bestanden kan delen tussen toestellen zonder internet.

Apple iPhone-gebruikers kennen AirDrop al jaren. Een snelle en gemakkelijke manier om tussen Apple-producten foto’s, filmpjes enz. te delen. Nu zou ook Android Q zo’n functie krijgen.

Fast share

Technologiewebsite 9to5Google vond via bepaalde instellingen de zogenaamde ‘Fast Share’ mogelijkheid. Een nieuwe functie in Android die sterk lijkt op Apple’s AirDrop. Met behulp van wifi en bluetooth kan je snel bestanden versturen naar mensen die dicht in je buurt staan.

Als je Fast Share activeert krijg je direct alle toestellen in je buurt te zien die deze functie mee ondersteunen. Je hebt maar een paar tikken nodig om je bestanden snel en veilig naar de ander te sturen.

Verschil met AirDrop

Volgens 9to5Google zijn er wel een aantal belangrijke verschillen met AirDrop. Een ietwat vreemde keuze is dat je als gebruiker je ‘zichtbaarheid’ niet kan beperken tot enkel contacten. Niemand wenst plots willekeurig en ongewenst bestanden of foto’s te ontvangen. Er zou wel een mogelijkheid zijn om je visibiliteit te beperken maar dan gaat het enkel om het uitzetten van de Fast Share-optie bij je favorieten.

Het is ook niet helemaal duidelijk in welke mate Fast Share compatibel zou zijn met AirDrop. De jongens van 9to5Google denken dat je voor iOS een individuele app zal nodig hebben, wat dan weer een deel van het gebruiksgemak wegneemt.

De nieuwe Fast Share-functie zou mee moeten komen vanaf Android Q. Al zou je ook met oudere Android-versies gebruik kunnen maken van Fast Share. De optie zit niet ingebakken in het systeem en kan gewoon worden gedownload vanuit de Google Play Store. Dat is een leuke extra, zo kan iedereen gebruik maken van deze handige functie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business