Nieuws

‘Apple TV+ wil goede shows, niet de meeste shows zoals Netflix’

De reeks van Jennifer Aniston en Reese Witherspoon zou als eerste TV+ Original gelanceerd worden.

In een interview met de Sunday Times vertelde Eddy Cue, topman van Apple’s internetdiensten (o.a. Apple Music), dat de streamingdienst zich wil focussen op kwaliteit.

Niet zoals Netflix

Cue benadrukt dat Apple geen directe concurrent voor Netflix kan worden. Tenzij het op de kwaliteit van content aankomt. “Wat Netflix doet, is op zich niet verkeerd, maar het is niet ons businessmodel”, stelde de topman.

Concreet wil dat zeggen dat de nieuwe streamingdienst over een langere periode minder content levert, maar wel betere. Elke maand komt het met nieuwe films en shows, maar dan wel in mindere mate dan de hoeveelheid nieuwe content die Netflix maandelijks brengt. Daar zitten onder andere shows bij met Jennifer Aniston en Reese Witherspoon, Oprah Winfrey of films van Steven Spielberg zoals Amazing Stories en Little America.

Pure gok

De vraag is natuurlijk of dit businessmodel van Apple TV+ beter is. Voor de Netflix-kijkers onder ons: we weten allemaal maar al te goed dat er enorm veel rommel op het platform staat. Op het eerste gezicht lijkt deze zet van Apple dus niet slecht. Netflix werd eerder al beschuldigd van het té hard promoten van eigen content, en ook steeds opnieuw hetzelfde te promoten. Dat maakt dat het als kijker lijkt alsof er maar weinig op het platform te vinden is en je gemakkelijker kiest voor Netflix Original reeksen.

De nieuwe streamingdienst zal dus moeten uitkijken of het zijn focus op kwantiteit niet te hard verliest, kijkers willen altijd een resem aan films en series hebben waaruit ze kunnen kiezen. Als je die keuze te beperkt maakt zullen gebruikers afhaken en hun abonnement opzeggen. Het is ook helemaal niet duidelijk of er naast de eigen content ook samenwerkingen zijn met de grotere filmmaatschappijen om ook andere films aan te bieden op TV+.

Zo zou Apple TV+ eruit gaan zien.

Lancering Apple TV+

Apple TV+ werd eerder dit voorjaar voorgesteld op Apple’s jaarlijkse ontwikkelaarsevent. De nieuwe dienst zou vanaf dit najaar beschikbaar moeten zijn in ons land. Op de website spreekt het bedrijf zelf al van “een nieuwe streamingdienst waar de allerbeste tv- en filmmakers hun verhalen vertellen”. Je merkt dus dat het bedrijf ook daar een state-of-the-art product wil afleveren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business