Samsung

Samsung verlaagt winstverwachtingen maar kan een deel redden door Apple.

Advertentie

Samsung verwacht dat zijn operationele winst van dit voorjaar lager zal vallen dan van het voorjaar van 2018. Natuurlijk gaat het hier om een verwachting en is niets zeker.

In biljoenen

Laten we er even wat zotte cijfers bijhalen. Samsung stelt dat zijn operationele winst zal zakken van 14.87 biljoen Koreaanse Won naar 6.5 biljoen Koreaanse Won dit jaar. Je hoeft geen omrekening te doen om te weten hoe groot het verschil is. Echter gaat het dus van 11.2 miljard euro naar 5 miljard euro.

Huawei

De winstverwachting is de laagste sinds het derde kwartaal van 2016 toen Samsung te kampen had met verschillende problemen rond zijn Galaxy Note 7. Maar deze keer ligt het toch anders, de lagere winst komt voornamelijk door Huawei. Omdat die laatste verwikkeld zit in een handelsverbod met de Verenigde Staten heeft het zijn productie enorm moeten verlagen. Daardoor daalt de vraag naar chips bij Samsung ook, en daalt dus de winstverwachting.

Bedankt, Apple

Maar het had echt wel erger kunnen zijn. Door de stijgende vraag van Apple naar OLED-schermen bij Samsung heeft die laatste toch nog 800 biljoen Koreaanse Won kunnen bijverdienen aan Apple. Dat bedrag had nog hoger kunnen liggen, maar ook Apple moest zijn productie en vraag naar onderdelen verlagen wegens een tegenslag in de verkoop.

Advertentie