Philips

Google geeft via zijn FAQ-pagina nieuwe details prijs.

Het bedrijf belooft levenslange toegang tot je games en meer.

Voor altijd

Google laat weten dat je je games op Stadia nooit zal verliezen. Ook niet wanneer de uitgever zijn samenwerking met Google heeft stopgezet. Dat is één van de nieuwigheden die we te weten zijn gekomen via de FAQ van Google’s Stadia.

Ter aanvulling geeft Google aan dat het multiplayergames ook gaat ondersteunen. Je zal tot vier Stadia-controllers kunnen connecteren om lokale multiplayergames te spelen. De controllers kan je bovendien verbinden via WiFi om je gameplay vast te leggen. Maar het zal ook mogelijk zijn om hem te verbinden met je smartphone, tablet of met je PC via USB en USB-C. De controller heeft dus genoeg connectiemogelijkheden.

Enige beperking

Het is wel belangrijk om mee te geven dat Stadia (vermoedelijk in het begin) mobiele games enkel zal aanbieden op zijn eigen Pixel-serie (Pixel 3 en Pixel 3a) en zijn tablets die op Chrome OS draaien. Het bedrijf heeft wel benadrukt dat het hard werkt om de mobiele gameplay naar meerdere besturingssystemen en toestellen te brengen.

Google Stadia wordt in november gelanceerd maar kan nu reeds worden besteld via de officiële website. Je krijgt dan een ‘Founders Edition’ voor 129 euro en kan kiezen tussen 2 formules: Stadia Base (gratis) maar pas vanaf volgend jaar beschikbaar en Stadia Pro (9.99 euro/maand) maar wel per direct beschikbaar in november.