Nieuws

Einde verhaal voor de Nest-app op smartwatches

Wie de Nest-app probeert te openen op zijn smartwatch, krijgt het advies om de applicatie te verwijderen.

In de recent uitgebrachte versie 5.37 van de Nest app, wordt de ondersteuning voor smartwatches gestript. Zowel Wear OS als WatchOS worden niet langer ondersteund. Google (eigenaar van Nest) verklaarde aan 9to5google dat slechts een kleine groep van de mensen de applicatie effectief gebruikten. Het bedrijf gebruikt zijn krachten dan liever om de mobiele applicaties en spraakbesturing (via Google Assistant) verder uit te werken.

Wie een smartwatch met Wear OS heeft, zal zijn thermostaat dus nog kunnen bedienen via Google Assistant. Apple Watch-gebruikers hebben echter minder geluk, want die kunnen hun Nest-apparaten helemaal niet meer bedienen via smartwatch. De mobiele applicatie is voor hen nog de enige manier om de slimme apparaten te beheren. Gebruikers blijven wel gewoon dezelfde notificaties ontvangen als op de mobiele Nest-app.

Via de Nest-app op smartwatch was het mogelijk om notificaties te bekijken, de temperatuur van Nest-thermostaten te bedienen en bijvoorbeeld snel aan te geven wanneer je het huis verlaten hebt, zodat je camera’s kunnen worden ingeschakeld en de verwarming naar een ecostand gaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business