Het Haneda Excel Hotel in Tokyo pakt uit met een primeur van formaat. Wie wil kan er leren vliegen en slapen in de cockpit.

Vaak bieden hotels al verschillende soorten kamers aan, de één slaapt graag met z’n raam open aan de tuinkant en de ander wil extra dikke gordijnen en wil vooral geen enkel lawaai horen. Dit hotel in Japan ging dan weer de heel andere kant op. Voor mensen die ervan dromen om eens in de cockpit van een Boeing 737 te slapen kunnen hier terecht.

Vrij kostelijk

Als je deze kamer boekt betaal je ongeveer 233 dollar. Je krijgt daarvoor een heerlijke kamer met ingebouwde vluchtsimulator. Als je dat te duur vindt kan je nog altijd een les van 90 minuten boeken waarbij je vlieglessen krijgt van een instructeur. Mogelijkheden genoeg dus.

Het Haneda Excel Hotel Tokyu bevindt zich bovendien ook vlakbij de echte luchthaven van Tokyo. Als je de simulator beu bent kan je dus nog steeds snel en gemakkelijk overstappen naar de realiteit.

Gaming stuff

In de kamer bevindt zich eigenlijk een enorme gaming pc. De simulator heeft een Core i7-kaart en met een mooie Nvidia GTX 1800 Ti grafische kaart. Bovendien krijg je er een prachtige 65-inch OLED-tv bij. Het is niet helemaal duidelijk welke simulator dit is of op welk besturingssysteem hij draait. Maar vermoedelijk komt deze van Microsoft, aangezien het Amerikaanse softwarebedrijf eerder in juni nog een officiële vluchtsimulator lanceerde.