Nieuws

Nieuwe MacBook Air heeft lagere SSD-snelheid

Recent deed Apple een herziene versie van de MacBook Air uit de doeken. Het was een aangename verrassing dat deze goedkoper was dan het vorige model, maar nu blijkt ook waarom.

De goedkoopste MacBook Air wisselt nu voor 1249 euro van eigenaar, 100 euro goedkoper dan het goedkoopste model uit 2018. In de studentenwinkel van Apple ligt de prijs op 1174 euro. Bij het herziene model bleef de CPU ongewijzigd, maar er werd wel een True Tone display toegevoegd.

Het Franse Consomac voelde de nieuwe MacBook Air aan de tand en constateerde daarbij dat de SSD-leessnelheden zo’n 35 procent lager liggen dan bij het model uit 2018. Waar de MacBook Air uit 2018 nog leessnelheden van 2 GB/s kon halen, haalt de vernieuwde versie slechts 1,3 GB/s. Op het vlak van schrijfsnelheden scoort de nieuwe MacBook Air dan wel beter dan het oude model, met schrijfsnelheden van respectievelijk 1 GB/s en 920 MB/s.

Het lijkt voorlopig niet iets waar je je zorgen om te maken, want in de praktijk zal je hoogstwaarschijnlijk niets merken van deze lagere SSD-snelheden, mede doordat je op de goedkoopste MacBook Air sowieso niet zal werken met 4K-beelden of andere snelheidsgevoelige zaken. Het lijkt dus een goede zet van Apple om de prijs wat te drukken door een minder krachtige SSD te gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business