Nieuws

Google Maps toont nu real-time informatie over deelfietsen in Brussel

Fietsdelen wordt steeds populairder en Google Maps breidt zijn functionaliteiten dan ook uit om het voor gebruikers zo eenvoudig mogelijk te maken.

Het afgelopen jaar heeft Google de functionaliteit uitgebreid getest in New York. Vandaag kondigt het bedrijf aan dat ze de functionaliteit nu uitrollen naar een totaal van 24 steden in 16 verschillende landen. Nederland hoort daar niet bij, maar Brussel staat wel mooi in het lijstje. Concreet gaat het om volgende steden: Barcelona, Berlijn, Boedapest, Brussel, Chicago, Dublin, Hamburg, Helsinki, Kaohsiung, Londen, Los Angeles, Lyon, Madrid, Mexico-Stad, Montreal, New York, Nieuw Taipei, Rio de Janeiro, de San Francisco Bay Area, São Paulo, Toronto, Warschau, Wenen en Zurich. Meer steden zijn (uiteraard) onderweg.

Enkel de locatie tonen waar je een fiets kan lenen zou wat basic zijn, dus Google gaat uiteraard een stapje verder en toont ook real-time informatie. Zo kan je bijvoorbeeld zien hoeveel fietsen er nog beschikbaar zijn en waar er een vrije plaats is zodat je de fiets kan terugbrengen. Om tot deze data te komen, ging Google een samenwerking aan met Ito World. Je kan de functionaliteit nu uittesten via Google Maps op Android en iOS. Je krijgt het beste resultaat wanneer je zoekt op ‘bike sharing station’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business