Nieuws

Netflix kondigt goedkoopste streamingplan ooit aan in India

Hetzelfde aanbod van films en series voor nog geen 5 euro per maand. Wel uitsluitend voor de smartphone en tablet.

Netflix wil met het nieuwe streamingplan een brede groep gebruikers aantrekken. In India is het abonnement nu beschikbaar voor maar 2,60 euro per maand. Dat is nog minder dan de helft van het basis abonnement, wat nu de goedkoopste optie is met 7,99 euro per maand.

Nu denk je misschien dat je voor zo’n prijs geen topseries te zien krijgt, wel dus. Series als Stranger Things en Orange is the New Black zijn ook gewoon verkrijgbaar in het goedkope streamingplan.

Verschillen

Sterker nog, het aanbod van series en films is precies hetzelfde. Het enige verschil is dat je ze niet meer op je tv kunt bekijken, maar alleen op je smartphone of tablet. Heel handig voor de mensen die veel onderweg zijn en in de trein of bus verder willen bingewatchen. Het goedkope streamingplan is vanaf nu alleen nog in India te krijgen en wijkt eigenlijk niet veel af van het basis abonnement. Zo zijn de series en films niet in HD en Ultra HD beschikbaar en kun je ook niet op meerdere apparaten tegelijkertijd kijken.

De juiste markt

In India is het kijken op de smartphone heel populair, ze besteden 30% van hun tijd aan entertainment en 70% aan data. ‘Nergens anders ter wereld kijken mensen zoveel series en films op hun smartphone als in India’, aldus Netflix. Het aantal abonnees in India wordt geschat op 2 miljoen.

Het is te hopen dat dit een boost zal zijn voor het Amerikaanse bedrijf, nog geen week geleden kwam het nieuws van negatieve kwartaalcijfers naar buiten. In het tweede kwartaal kreeg Netflix er 2.7 miljoen nieuwe abonnees bij, in het eerste kwartaal waren dat er 10 miljoen.

Test

Of de streamingdienst het nieuwe abonnement ook gaat uitrollen naar andere landen is nog niet bekend. Diverse media melden dat Netflix het streamingplan wel aan het testen is in een select aantal landen, dus het kan in de toekomst wel worden uitgebreid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business