fortnite

De Fortnite World Cup, het wereldkampioenschap van de populaire cross-platform game vindt dit weekend plaats in New York. Ook twee Belgen strijden mee.

Twee jaar geleden werd de cross-platform game Fortnite gelanceerd en het duurde niet lang voor het spel officieel de meest gespeeld game ter wereld werd met een totaal van meer dan 250 miljoen spelers. Dit weekend vindt de allereerste Fortnite World Cup plaats in New York, waar ook twee Belgen mee zullen spelen voor de prijzenpot van 30 miljoen dollar.

Geld en spelers met hopen

Van de 250 miljoen spelers hebben er 40 miljoen deelgenomen aan de voorrondes van de World Cup tot er nog 200 finalisten overbleven, waarvan 100 solo-spelers en 50 koppels voor de duo-competitie. Opvallend is dat alle finalisten mannen zijn en dat meer dan de helft jonger is dan zestien jaar. Ook een van onze Belgische finalisten, Evan Depauw, valt met zijn 15 jaar binnen de groep van -16-jarigen. Depauw neemt deel aan de solo-wedstrijd, terwijl de tweede Belgische finalist, de 23-jarige, Howard Castiaux, meestrijdt in de duo-wedstrijd.

Het motto “meedoen is belangrijker dan winnen” is hier zeker van toepassing, aangezien elke finalist sowieso een bedrag van 50.000 dollar mee naar huis mag nemen. Voor de winnaars van de solo- en duo-competitie is er daarnaast nog elk drie miljoen dollar weggelegd (bij het winnende duo wordt de drie miljoen verdeeld onder beide spelers).

De Fortnite World Cup is te bekijken via een stream op het YouTube– en Twitch-kanaal van Fortnite zelf en zal vermoedelijk miljoenen kijkers van over heel de wereld lokken. Daarnaast zijn er nog ongeveer 22.500 enthousiastelingen die zullen afzakken naar New York om op locatie de wedstrijd te volgen.