Nieuws

Google geeft Android Auto een stevige update

Google start deze week met de uitrol van zijn nieuwe Android Auto.

Update: Om verwarring te vermijden;  Android Auto is helaas nog niet beschikbaar in België. Google heeft ook nog niet duidelijk laten weten wanneer de dienst wel beschikbaar zou zijn bij ons. 

Ondertussen is het vijf jaar geleden dat Google zijn Android Auto lanceerde. Daarmee werd de digitalisering van je auto mee in gang getrokken. Intussen heeft Google het platform niet echt meer aangeraakt sinds de lancering, daar komt verandering in.

Uitrol

In de komende weken start Google met de uitrol van de vernieuwde Android Auto-versie. Je krijgt een totaal nieuwe lay-out met een vernieuwd lettertype, een donkere modus, een tabblad waarin je overzichtelijk de notificaties kan bekijken en nog veel meer. Rechts onderaan komt nu ook het icoontje voor Google Assistant te staan zodat je tijdens het rijden eigenlijk alleen nog maar commando’s hoeft te geven.

Helaas werkt nog niet alles zoals je het zou willen. Bijvoorbeeld als je op Google Calendar of Google Podcasts tikt, dan zal het systeem je gewoon naar de Assistant begeleiden en je vragen wat je juist wil doen. Het is dus niet dat je je kalender zo kan bekijken op het display in je wagen.

De zoekgigant brengt ook een bijhorende ‘drive mode’ applicatie die gekoppeld is aan Google Assistant. De bedoeling is dat de app je een overzicht geeft van de belangrijkste elementen die je nodig hebt op je smartphone. Een bericht, Google Maps, of een telefoontje doen. Google Assistant zal je ook een update geven over het verkeer op je route van- en naar je werk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business