Na twee succesvolle verhaallijnen is UsTwo gestart met de ontwikkeling van het derde verhaal voor Monument Valley.

Ken je Monument Valley nog? In 2014 werd de eerste versie van deze bekroonde iOS-game gelanceerd. De mobiele game was meteen een gat in de markt. Het scoorde voor zowel het verhaal als de adembenemende designs verschillende prijzen met onder andere de Apple Design Award in 2014.

Monument Valley in cijfers

In 2015 beschreef de studio achter Monument Valley in een blogpost op Medium het spel in termen van cijfers. Na een jaar ging de unieke mobiele game al bijna twee en half miljoen keer over de toonbank. Het spel werd intussen ook gelanceerd voor Android en bereikte meer spelers dan ooit. Tegen het einde van dat jaar werd het spel geïnstalleerd op zo’n tien miljoen unieke toestellen. Een jaar later bracht UsTwo het tweede deel uit van de MV-reeks. Daarmee haalde het een slordige 26 miljoen downloads, wat zich vertaalde in een omzet van 15 miljoen dollar. Het bedrijf had zijn afdruk in de mobiele gamewereld gezet.

MV 3

Intussen bijna 5 jaar later heeft studio UsTwo laten weten dat het volop bezig is aan de ontwikkeling van het derde verhaal in de Monument Valley-reeks. Het nieuws kwam naar buiten toen UsTwo via een officiële tweet liet weten te starten met de ontwikkling en gaf het ook meteen aan dat het een extra game-ontwikkelaar zocht voor de derde verhaallijn.

Het feit dat ze nog opzoek zijn naar extra mankracht, wil ook zeggen dat de ontwikkeling van het derde spel heel waarschijnlijk nog echt moet beginnen, of in een vroeg stadium zit. Helaas is het dus nog onbekend wanneer Monument Valley 3 zou uitkomen. In tussentijd kan je zeker nog eens aan de slag met Monument Valley 1 en Monument Valley 2. Beide beschikbaar voor iOS en Android.