Nieuws

Google en Apple zetten beluisteren opnames Assistant en Siri stop

Zowel Google als Apple laten vandaag weten dat ze het programma waarbij medewerkers opnames beluisteren van Assistant en Siri stop hebben gezet.

Begin deze maand kwam naar buiten via een Google-medewerker dat het bedrijf medewerkers inhuurde om geluidsopnames van Google Assistant te beluisteren zodoende de dienst te kunnen verbeteren. Niet veel later kwam ook het nieuws naar buiten dat het bij Apple hetzelfde verhaal was.

Ondertussen werd ook duidelijk dat het niet zomaar om bepaalde commando’s of opnames ging, maar dat er ook echt vertrouwelijke en persoonlijke gesprekken door de mazen van het net vielen, waardoor de medewerkers opnames te horen kregen die niet voor hen bedoeld waren. Echter konden beide bedrijven ons verzekeren dat de opnames niet konden teruggekoppeld worden aan een bepaalde persoon of identiteit.

Gedaan ermee

Vandaag lieten beide bedrijven weten te stoppen met het programma waarin medewerkers opnames moeten beluisteren. Kort na het lek bij Google heeft het bedrijf ook de optie toegevoegd waarin gebruikers kunnen aanduiden dat hun data niet wordt bijgehouden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business