Nieuws

Google haalt ‘www’ en ‘https’ weg

In de 76e versie van Google Chrome heeft Google voor de tweede keer de 'www' en 'https' uit de adresbalk gehaald. Gebruikers zijn misnoegd, maar het bedrijf biedt een oplossing.

Intussen zitten we met Google Chrome aan de 76e versie. Als je nog geen update hebt doorgevoerd dan raden we je aan deze te doen. Dat kan via instellingen > over Chrome > updaten. Als je de 76e versie eenmaal hebt, zal je merken dat Google de www en https standaard uit de adresbalk heeft weggehaald. Het is te zeggen, je ziet het niet meer, maar het is er nog wel. Als je doorklikt op het domein krijg je wel weer alles te zien zoals ervoor.

De reden hiervoor heeft te maken met de ‘versimpeling’ van de interface. Om de lay-out van Chrome rustiger te maken heeft Google dus beslist om deze overbodige informatie weg te halen. Je krijgt wel nog een informatie-icoontje te zien waarbij je kan zien of een website al dan niet veilig is.

Google Chrome 69

Vorig jaar met de update van Chrome 69 voerde Google deze verandering ook al door. Echter kwamen er toen bakken kritiek op die verandering waardoor het weer ingetrokken werd. Veel gebruikers zijn het nog steeds niet eens met de nieuwigheid en stellen dat ‘www of https belangrijke informatie is’. Om de gebruikers tegemoet te komen die deze informatie wel standaard willen krijgen heeft het bedrijf een aparte extensie ontwikkeld die dit mogelijk maakt.

Die extensie kan je hier terugvinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business