iOS 13 Apple - WWDC bèta

Apple wil hackers gaan belonen in de strijd tegen fouten in het systeem en om de verkoop op de zwarte markt tegen te gaan.

Zakenblad Forbes meldt vandaag dat volgens bronnen Apple van plan is om op de Black Hat hackersconferentie in Las Vegas nieuwe plannen te onthullen over samenwerkingen met hackers. Concreet zou het bedrijf een vooraf geselecteerde groep hackers iPhone-toestellen geven die de hackers dan kunnen testen op lekken in het systeem.

Apple geeft beloning

De hackers die bepaalde kwetsbare onderdelen of fouten in het systeem ontdekken zullen beloond worden. Op die manier kan de iPhonemaker via software-updates bepaalde lekken gaan dichten waarbij mensen met slechte bedoelingen misbruik van kunnen maken. Al is dat laatste nu al aardsmoeilijk door het zeer gesloten eco-systeem.

Volgens Motherboard zou het ook een manier zijn om de verkoop van iPhones op de zwarte markt tegen te gaan.

Apple zit op een berg geld en kan dus gemakkelijk hackers belonen die grote fouten vinden.”

Ook voor macOS

Naast iPhones is de beveiliging van Apple’s macOS niet onbelangrijk. Ook hier zou het bedrijf aan de hand van beloningen willen gaan samenwerken met Apple. In de Verenigde Staten zou Apple nu ook al beloningen uitbetalen voor iOS of macOS fouten, maar volgens hackers gaat het om een veel te laag bedrag: 200.000 dollar. Op de zwarte markt kunnen hackers immers pakken meer verdienen bij het delen van deze lekken. Aan de slag dus, Tim!