twitter logo

Zo nu en dan moet je al die vervelende notificaties eens kunnen uitschakelen, weg met die drukte en het volle notificatie-schermpje. Twitter herkent het probleem en zou een snooze-functie invoeren.

De attente Twitteraar Jane Manchun Wong vond in de code van de Android-applicatie van Twitter verschillende aanwijzingen en elementen die erop zouden duiden dat het socialemediaplatform binnenkort een snooze-functie gaat implementeren in zijn mobiele applicaties. Die snooze-functie zou ervoor zorgen dat je tijdelijk geen notificaties kan ontvangen. Wong schrijft in haar blog dat het kleine blauwe bolletje in de Twitter-applicatie zelden echt een toegevoegde waarde is waarvan je blij wordt. “Soms heb je de behoefte om al die notificaties gewoon eens tijdelijk uit te schakelen”, aldus Wong.

1, 3 of 12 uur snoozen

In de foto’s van haar Tweet zie je dat er een icoontje is toegevoegd. Rechtsbovenaan bevindt zich een bel waarmee je kan kiezen hoelang je je notificaties wil snoozen. Het is niet duidelijk of Twitter hier ook echt mee aan de slag wil gaan, maar Wong vindt vaker elementen die op nieuwe functies wijzen en in de meeste gevallen komen die functies ook wel uit. Wong stelt zelf ook in haar blog dat de kans zeer groot is dat Twitter deze nieuwe functie uiteindelijk wel gaat implementeren.

“Soms heb je de behoefte om al die notificaties gewoon eens tijdelijk uit te schakelen.” – Twitteraar Wong