journey game

De gerenommeerde kunstzinnige PS3-game Journey komt binnenkort ook naar iOS. Zo is de game speelbaar op PS3, PS4, PC en iOS.

Het was een aankondiging zonder toeters en bellen, want een simpele tweet volstond voor uitgever Annapurna Interactive om de iOS-versie van Journey aan te kondigen. De applicatie is op moment van schrijven reeds beschikbaar voor 5,49 euro en is te gebruiken op iPhone en iPad.

Wie de game niet kent, weet al veel met de titel. Het gaat namelijk om de reis van een mystiek personage naar een gebergte. Daarmee is de game grotendeels een ‘walking simulator’, maar de sfeer en grafische pracht die je onderweg kan opsnuiven zijn onevenaarbaar. Er zit ook een sociale gelaagdheid in de game verwerkt, want tijdens je traject kan je ook andere spelers tegen het lijf lopen. Communiceren met hen is ook mogelijk, maar dan in de vorm van primitieve geluidjes.

Een game zoals Journey leent zich ook ideaal voor de Nintendo Switch, maar volgens uitgever Annapurna Interactive zou dat valse hoop zijn. Zij melden namelijk dat de port enkel voor pc en iOS is, wat dus ook zou uitsluiten dat er nog een Android-versie komt. De pc-versie van de game lanceerde een tweetal maanden geleden exclusief voor de Epic Games Store, maar later komt de game alsnog naar Steam. Een specifieke datum voor die release ontbreekt echter nog.

Recent lanceerde ontwikkelaar thatgamecompany (ontwikkelaar van Journey en Flower) ook de mobiele game Sky: Children of the Light, een game die gratis is op de App Store en binnenkort ook wordt uitgebracht op de Google Play Store. Wie op zoek is naar een Journey-achtig avontuur, kan Sky dus ook even een kans geven.