google advanced protection

Gebruikers van Google's geavanceerde beveiligingsprogramma, worden nu ook beter beschermd tijdens het surfen op Google Chrome.

Met het ‘Advanced Protection Program‘, richt Google zich op de personen die een verhoogd risico lopen op een gerichte aanval. Het gaat dan bijvoorbeeld om journalisten, politiekers, activisten en bedrijfsleiders. In principe kan iedereen aan de slag met de gratis dienst, maar je moet wel twee fysieke beveiligingssleutels aankopen om ermee aan de slag te gaan (waarvan 1 draadloze sleutel om je aan te melden op je mobiele apparaten).

Wie tot dit programma behoort en bovendien ook Chrome Sync heeft ingeschakeld (en dus is ingelogd met zijn Google-account) zal nu ook genieten van extra beveiliging op Google Chrome. Wanneer zo’n gebruiker een onveilig bestand probeert te downloaden, zal de gebruiker hier namelijk een melding van ontvangen. In extreme gevallen zal de download automatisch geblokkeerd worden. Het beveiligingsprogramma focuste zich eerder al op het beveiligen van Gmail en verlegt nu dus zijn grenzen door Chrome erbij te nemen.

Google meldt dat Chrome standaard elke gebruiker probeert te beschermen tegen malware, maar de beveiliging die Advanced Protection biedt, ligt toch nog een niveau hoger.