Office 365

Via het Home Use Program kunnen bedrijven een Office-licentie voordelig aanbieden aan hun werknemers. Microsoft schrapt echter de eenmalige aankopen uit zijn aanbod zodat enkel de abonnementsdiensten overblijven.


Abonnementdiensten zijn hot in de technologiewereld en Microsoft wil vanzelfsprekend ook liever een abonnement verkopen dan een eenmalige aankoop. Omwille van die reden is het nu niet langer mogelijk om Office 2019 aan te kopen als eenmalige aankoop via het HUP-programma van Microsoft.

Bedrijven die deelnemen aan het HUP-programma van Microsoft, kunnen hun werknemers een korting aanbieden voor de aankoop van hun Office-licentie. Zo kunnen de werknemers thuis dezelfde software gebruiken als de software op kantoor. Computerworld merkte nu op dat Office Professional Plus 2019 en office voor Thuisgebruik en Zelfstandigen 2019 niet langer beschikbaar zijn via het Home Use Program. Dit wordt ook door Microsoft bevestigd in de veelgestelde vragen van de dienst.

Nu is het voor werknemers dus enkel mogelijk om een jaarabonnement te kopen voor Office 365 Home of Office 365 Personal met 30% korting. Koop je Office 365 Home, dan kan je de software delen met 6 personen, terwijl de Personal-licentie slechts voor één persoon is. Per persoon ontvang je ook 1TB cloudopslag in OneDrive, ongeacht welk abonnement je kiest. In de reguliere webshop is Office wel nog beschikbaar als eenmalige aankoop. Voor Office 2019 voor Thuisgebruik en Zelfstandigen betaal je dan 299 euro. De vraag is echter hoe lang Microsoft deze eenmalige aankoop nog zal blijven aanbieden.