Nieuws, Tips

WhatsApp-functie voor beveiliging met vingerafdruk verschijnt als bèta op Android

WhatsApp introduceerde vingerafdrukbeveiliging reeds op iOS en vanaf heden wordt de optie ook uitgerold voor Android-toestellen.

Een extra beveiligingslaagje over bepaalde apps kan nooit kwaad. Op die manier zorg je ervoor dat je persoonlijke gegevens nog extra beschermd zijn als je smartphone in verkeerde handen terecht zou komen. WhatsApp introduceerde daarom een functie om de app te vergrendelen door middel van je vingerafdruk. Die functie was reeds beschikbaar op iOS en heeft vanaf heden ook zijn weg gevonden naar Android.

De beveiliging met je vingerafdruk is beschikbaar in Whatsapp versie 2.19.221. Het duurt vaak even voor die updates op elk toestel arriveren, dus controleer eerst in de Play Store of de update beschikbaar is.

Eens je de juiste versie hebt, spreekt de functie eigenlijk voor zich. In het instellingenmenu navigeer je naar de optie “privacy” en daar zie je onderaan de optie om WhatsApp met je vingerafdruk te vergrendelen. Je kan eveneens kiezen na hoeveel tijd de app opnieuw vergrendeld moet worden en of je in de notificatiebalk de inhoud van berichten kan lezen.

Als je niet kan wachten om je WhatsApp met je vingerafdruk te beveiligen en de update nog niet hebt ontvangen, kan je ook altijd dit APK-bestand downloaden en installeren, maar zorg er dan wel voor dat je een back-up van je berichten hebt gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business