Apple HomePod - Siri - SiriKit

Spotify en Apple zijn lang niet de beste vriendjes, maar naar verluidt zou er een wapenstilstand komen in de vorm van Spotify-ondersteuning voor Siri.

De band tussen Spotify en Apple is al langer niet meer goed, want Spotify klaagde het bedrijf reeds aan wegens oneerlijke concurrentie tussen Apple Music en Spotify. Door de hoge ‘Apple-taks’ wordt Spotify namelijk een minder aantrekkelijke deal dan Apple Music. Spotify richtte zelfs een website op waar ze het anti-competitieve gedrag van Apple op een rijtje zetten. Er zit dus een behoorlijke kink in de kabel, maar de Spotify-integratie zou alvast het begin kunnen zijn van iets moois.

Voor iOS-bezitters is het namelijk behoorlijk vervelend dat ze Spotify niet kunnen aansturen via Siri. Daar kan wellicht echter verandering in komen, want volgens The Information zijn de twee techgiganten in gesprek om Spotify-integratie te voorzien voor Siri. Met de introductie van SiriKit in iOS 13, kunnen applicaties van derden makkelijker zelf ondersteuning voorzien voor Siri. Volgens Spotify werd hun muziekdienst echter steeds geblokkeerd op Siri, zoals vroeger te lezen was op de Time To Play Fair-website. Deze vermelding heeft echter plaatsgemaakt voor een nuancering waarin Spotify zegt dat Apple nu ook toestemming verleent aan Spotify om Siri te gebruiken, maar de muziekstreamingdienst is voorlopig nog niet te spreken over het feit dat je steeds het Spotify-trefwoord moet vermelden in de zoekopdracht. Wanneer je dit niet doet, wordt de muziek standaard gezocht op Apple Music.

Het is echter nog de vraag of Apple en Spotify nu eindelijk de plooien aan het gladstrijken zijn of dat Spotify simpelweg gebruikmaakt van de nieuwe API’s in iOS 13 voor de Siri-integratie.