Nieuws

Spotify breidt Familie-plan uit met ouderlijk toezicht

Een veelgevraagde functie wordt eindelijk toegevoegd door Spotify. Ouderlijk toezicht is gearriveerd.

Het familie-abonnement van Spotify biedt enorme voordelen. Voor amper 15 euro per maand kan je tot 6 personen onder 1 abonnement onderbrengen, met het grote voordeel dat iedere luisteraar zijn eigen individuele luisteraccount heeft. De één luistert naar Billie Eilish terwijl de ander verzot is op de muziek uit Frozen. Naast het feit dat het Familie-plan veel gebruikt wordt door vriendengroepen om de prijs per maand te drukken, gebruiken natuurlijk ook veel ‘echte’ families deze handige formule.

Ouderlijk toezicht

En daar zat nu net het probleem. Een familie-abonnement waarbij je minderjarige kinderen naar muziek kunnen luisteren met expliciete content is een stevige contradictie. En wel om die reden voegt Spotify nu ouderlijk toezicht toe aan het familie-abonnement. Concreet betekent het dat de beheerders van het familie-abonnement nu afzonderlijke filters per account kunnen in- en uitschakelen.

Familie Mix

Verder voegt Spotify nog een leuke extra toe; de Familie Mix. Een automatisch gegenereerde afspeellijst op basis van het luistergedrag van alle familieleden. Luisteren je kinderen enkel en alleen naar Frozen? Geen probleem, je kan als beheerder bepalen welk account meer of minder invloed op de Familie Mix heeft. Zo voorkom je een lijst vol Disney-liedjes.

Een leuke mix op basis van het luistergedrag van je familieleden.

Life hack

Tot slot blijven de voorwaarden voor het abonnement gelden. Je kan maximum 6 accounts toevoegen en één van de belangrijkste voorwaarden is dat je onder één dak woont. Dat laatste blijkt in de praktijk nogal moeilijk te controleren, al broedt Spotify op serieuze plannen om deze life-hack voor eens en altijd op te bergen.

Indien je al een familie-abonnement hebt, zal je automatisch op de hoogte gebracht worden van de nieuwe update. Momenteel is hij alleen beschikbaar in Ierland, maar de Zweedse streamingdienst meldt dat de uitrol naar andere landen snel zal volgen zodat iedereen tegen de herfst gebruik kan maken van de nieuwe functies.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business