apple arcade

Door een nieuwsgierige redacteur bij 9to5mac kennen we mogelijk de prijs van Apple's game streamingdienst Arcade.

De abonnementenstrijd gaat verder. Gisterenavond werden we nog verwend met het nieuws dat Disney+ beschikbaar zal zijn voor onze Noorderburen vanaf november, en dat voor amper 7 euro per maand waarbij je toegang krijgt tot alle films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Een stevige boterham dus die menig filmliefhebber zal aantrekken.

Ook Apple kon natuurlijk niet op zich laten wachten met een aantrekkelijk abonnement. Let wel; het gaat hier om een gerucht. Volgens een redacteur bij 9to5mac, Guilherme Rambo, die al vaker Apple-mysteries naar boven haalde, zal Apple Arcade zo’n 5 euro per maand gaan kosten. Apple’s gaming-abonnement voor iPhone, iPad, iPod Touch, Apple TV en Mac computers zou ook deze herfst uitkomen. Guilherme Rambo vond de prijs diep in een bericht dat verstopt zat in de API van de App Store.

September

Helaas gaat het maar om een gerucht. Apple heeft nog niet officieel gereageerd op de nieuwsberichten en dus ook niet over de prijszetting. Mogelijks komt de dienst al vroeger van de grond of gaat het maar om een introductieprijs om voornamelijk nieuwe klanten aan te trekken. In september komen nieuwe iPhones uit, maar vooral, het nieuwe iOS 13. En het is die laatste die zo noodzakelijk is om gebruik te kunnen maken van Arcade. Nog even afwachten dus.

Disney+

Wat wel opvalt is dat de prijs gevoelig lager zou liggen dan Apple’s andere diensten. Voor Apple Music of News Plus betaal je net geen tien euro. Arcade zou zo een stuk goedkoper kunnen zijn, maar zoals gezegd, nog even afwachten wat er van waar is.

Deze herfst komt ook Apple TV+ uit. Het is vooral TV+ die natuurlijk de concurrentie moet aangaan met Disney+. Apple TV+ zou zo’n 9,99 euro gaan kosten, toch een stukje hoger dan zijn concurrent.