Nieuws

WalkieTalkie-functie voor iPhone komt er niet

De WalkieTalkie-functie voor iPhone zal in september niet uitgebracht worden. Een belangrijke Apple-medewerker is opgestapt.

Volgens bronnen bij The Information die bekend zijn met het iPhone project heeft Apple zijn plannen om een WalkieTalkie-functie voor iPhones uit te brengen, weer opgeborgen. De functie was nog niet uitgebracht en zou naar alle waarschijnlijkheid worden uitgebracht in september met iOS 13 en de komst van nieuwe iPhone-modellen.

WalkieTalkie = Project OGRS

Volgens The Information zou Apple hebben samengewerkt met Intel voor deze functie, onder de naam Project OGRS. OGRS staat voor off grid radio service. Echter heeft de technologie heel wat nadelige kantjes. Voor de WalkieTalkie wordt gebruik gemaakt van de 900MHz-frequentie, die ook gebruikt wordt voor radiocommunicatie in de olie- en gasindustrie. Maar zo’n frequentie zorgt vermoedelijk ook voor een aantal storingen met andere functies.

Rubén Caballero

Ook de belangrijkste Apple-medewerker bij project OGRS zou opgestapt zijn. Het gaat om Rubén Caballero, die werkte in 2010 al aan de modems met Steve Jobs en waarschuwde toen ook over blokkeringen en storingen in het antennesignaal.

Afgelegen

Momenteel heeft Apple zelf nog geen reactie uitgestuurd. WalkieTalkie zou een zeer interessante nieuwe functie geweest zijn. Zo konden eigenaars van een iPhone alsnog communiceren met elkaar in gebieden waar geen of weinig bereik is.

Walkietalkie bestaat wel al voor de Apple Watch.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business