fitbit versa 2

De Fitbit Versa heeft officieel een opvolger: de Fitbit Versa 2. Het apparaat lijkt zich vooral te focussen op sleep tracking.

Advertentie

Uit een enquête van Fitbit, blijkt dat slaap gezien wordt als een van de belangrijkste factoren om gezond te blijven. Toch slaapt een groot deel van de mensen niet genoeg. Fitbit noemt zichzelf marktleider in slaapregistratie en wil daar met de Versa 2 verder op inzetten. Door de gegevens van meer dan 10,5 miljard nachten slaap te analyseren, konden ze enkele innovaties en optimalisaties doorvoeren aan de slaapfuncties van de Versa 2. Met Sleep Score krijg je zo elke ochtend een slaapscore, gebaseerd op je hartslag, rusteloosheid, de tijd dat je wakker bent geweest en diverse slaapfases. Met Smart Wake word je dan weer gewekt op het beste moment in je slaapcyclus. Deze functionaliteit komt binnenkort naar alle Fitbit-smartwatches.

De gegevens gaan echter nog verder. Nu krijg je ook een schatting van de variaties in het zuurstofgehalte in je bloed. Deze data wordt verzameld via rode en infrarode sensoren achterop de smartwatch. Zo krijg je een beter inzicht in je ademhaling tijdens je slaap.

fitbit versa 2

Alle snufjes

Naast slapen moet er natuurlijk ook gesport worden. De Versa 2 beschikt hiervoor over automatische activity-tracking, 24/7 hartslagmeting, GPS via telefoon en waterdichtheid tot 50 meter. Net zoals de Versa beschikt de Versa 2 ook over Fitbit Pay. Er werd ook een microfoon toegevoegd, zodat je nu berichten en notificaties via je pols kan beantwoorden. Deze functionaliteit werkt echter enkel op Android-telefoons. Spotify Premium-abonnees kunnen dankzij de Spotify-app hun muziek- en podcastbibliotheek bedienen via hun smartwatch.

De performantie werd ook op de schop genomen. Dankzij een snellere processor kan er sneller genavigeerd worden op het grotere AMOLED-display. Met de always-on displaymodus, hoef je niet steeds je scherm opnieuw te wekken. Met deze modus zou de batterij ruim 2 dagen moeten meegaan.

Beschikbaarheid

Vanaf vandaag is de Versa 2 te pre-orderen op Fitbit.com voor 199,99 euro. Er is eveneens een Special Edition verkrijgbaar voor 229,95 euro in marineblauw/roze met een aluminium behuizing in koperroze en in rookgrijs met een aluminium behuizing in mistgrijs. Vanaf 24 september 2019 is de Versa 2 ten slotte ook te vinden bij Bol.com, Coolblue, BCC en Mediamarkt.

Advertentie