Nieuws

EA’s clouddienst Project Atlas gaat in gesloten bèta

EA start vanaf vandaag met een gesloten technische test van Project Atlas. Met die dienst willen ze een antwoord bieden op Google Stadia en Microsoft Project xCloud.

Dat de toekomst ligt bij het streamen van games, is al langer een feit. Google rolt binnenkort zijn Stadia-dienst uit voor het brede publiek en ook concurrenten zoals Microsoft werken aan hun eigen clouddienst. EA laat nu weten dat hun eigen clouddienst alvast in een gesloten testfase verkeert.

Met die dienst kunnen gebruikers games streamen. Dit houdt in dat games worden gedraaid in krachtige datacenters en de beelden vervolgens worden doorgestuurd naar de speler. Om de latency zo laag mogelijk te houden, doet EA beroep op Amazon Web Services. Op die manier wordt er steeds een server gebruikt die in de fysieke nabijheid van de gebruiker is gelegen.

Met de test wil EA vooral kijken hoe de infrastructuur reageert op verschillende soorten games. Een games zoals Unravel is namelijk veel minder gevoelig voor de snelheid van het netwerk dan een shooter zoals Titanfall 2. Wie zelf aan de slag wil met de dienst, kan zich opgeven als tester. Met een beetje geluk word je door EA toegelaten en kan je FIFA 19, Titanfall 2, Need for Speed: Rivals en Unravel streamen naar pc, Mac, smartphone en smart tv.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business