apple watch series 5
Titanium-uitvoering van de Apple Watch Series 5.

De vijfde generatie van de Apple Watch is een feit. We krijgen eindelijk een Always-On Retina Display en ingebouwd kompas.

Met de Apple Watch Series 5 komt Apple eindelijk met enkele veelgevraagde functionaliteiten, met name het Always-On Retina display. Je hoeft dus niet meer steeds je pols te draaien om de tijd te zien. Dankzij een LTPO-scherm dat kan zakken tot een refresh rate van 1Hz, kunnen dynamische applicaties zich herschalen naar een light-versie die minder energie verbruikt. Ben je aan het sporten, dan zie je dus tijdens je gehele sessie een overzicht van je activiteiten. Zelfs met het always-on display ingeschakeld, zou de batterij zo’n 18 uur moeten meegaan.

Verder voegde Apple ook een kompas toe. Naast informatie zoals je coördinaten en hoogte zien, is dit ook een handigheid voor developers. In applicaties zoals Maps, kan de gebruiker namelijk zo zien in welke richting hij zijn Apple Watch richt. Een andere opvallende functionaliteit is gereserveerd voor de cellular-modellen. Deze bevatten nu een functionaliteit om een noodnummer te bellen, zonder dat je hiervoor een rechtstreekse verbinding met je iPhone nodig hebt.

Apple Watch 5
Apple Watch nieuwe ‘always on display’.

Titanium uitvoering

Zoals de geruchten reeds eerder voorspelden, zal er voor het eerste een titanium uitvoering van de Watch worden uitgebracht. Verder is er ook een aluminium, stalen en keramische uitvoering. De Apple Watch Series 5 is te koop vanaf 399 dollar en ligt vanaf 20 september in de winkels. De cellular-versie kost 499 dollar. Een lokale prijs is vooralsnog niet bekend.

De Apple Watch Series 3 krijgt een prijsdaling en is nu voor 199 dollar te koop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here