chrome 77

Een extra reden om enthousiast te zijn voor Chrome 77: de mogelijkheid om webpagina's naar andere apparaten te sturen.

Deze week rolt Google versie 77 van zijn Chrome-browser uit naar Windows, Mac, iOS en Android. In die update wordt bijvoorbeeld de uitgebreide EV-certificatie herleid naar een simpel slotje en wordt er een vernieuwd laad-icoon geïntroduceerd voor tabbladen, maar er komt nog een interessantere toevoeging. Nu kan je namelijk rechts klikken op een link om deze naar een van je andere apparaten te sturen.

Ben je bijvoorbeeld aan het surfen via de Chrome-app op Windows en wil je de webpagina naar je iPhone sturen, dan kan je dit simpelweg doen via je computer. Via je telefoon kan het ook, dan gebruik je de reguliere deelknop en kies je vervolgens voor ‘Send to your devices’. Vervolgens krijg je een lijst van alle apparaten waar je bent ingelogd op Chrome. Verstuur je de webpagina naar een van deze apparaten, dan komt deze aan in de vorm van een notificatie.

In Chrome 77 voor Android heeft het Downloads-venster ook een make-over gekregen. Het is nu makkelijker om te filteren op het type materiaal. Verder zijn er tal van beveiligingsverbeteringen doorgevoerd. Genoeg redenen om even naar chrome://settings/help te surfen en daar je versie bij te werken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here