india phone

Google doet aardig zijn best om voor iedereen toegankelijk te zijn. In India gaat het zelfs zodanig ver om een eigen telefoonnummer te registreren voor Google Assistant.

Advertentie

In India is het iets minder vanzelfsprekend dat iedereen over een smartphone of zelfs internetverbinding beschikt. Meer dan de helft van de inwoners zou namelijk niet verbonden zijn met het internet. Velen hebben nog een traditionele gsm en die kunnen uiteraard geen gebruik maken van een internetgeconnecteerde dienst zoals Google Assistant. Daar heeft Google nu een creatieve oplossing op gevonden. Ze lanceren namelijk een gratis telefoonlijn voor Google Assistant, speciaal voor die miljoenen gebruikers die niet beschikken over een smartphone of internet.

Voor Vodafone-gebruikers

Google kondigde de dienst aan tijdens een evenement in New Delhi. Inwoners kunnen het nummer 000-800-9191-000 volledig kosteloos bellen en worden zo rechtstreeks verbonden met Google Assistant. Zo kunnen ze alsnog gebruikmaken van de kunstjes van Google’s digitale assistent zonder te moeten beschikken over een smartphone of internetverbinding. Er is echter ook een kanttekening. De dienst werd namelijk opgezet in samenwerking met Vodafone en kan dus enkel gebruikt worden door Vodafone-gebruikers.

Gebruikers kunnen Google Assistant bijvoorbeeld vragen naar sportuitslagen, weersomstandigheden en andere weetjes. De dienst kan gebruikt worden in het Engels en Hindi. Google Assistent wordt in het Engels ook nog uitgebreid met een extra stem. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here