chrome tabs

De mobiele Chrome-applicatie krijgt binnenkort een update waarmee het makkelijker wordt om het overzicht te bewaren tussen al je tabbladen.

Er zijn twee soorten mensen. De soort die niet meer dan 5 tabbladen open heeft en de soort die er minstens 100 open heeft. Wie in de Chrome-app heel wat tabbladen simultaan gebruikt, zal binnenkort kunnen genieten van een overzichtelijkere ervaring.

Bekijk je op dit moment de Chrome tabbladen in de mobiele applicatie, dan staan ze allemaal in een lange rij onder elkaar. Het overzicht ontbreekt dus wat en Google pakt dat probleem nu aan. Het bedrijf voert in de komende weken namelijk een update door die een nieuwe indeling voorziet voor tabbladen. Actieve tabbladen worden zo in een soort van galerij-weergave netjes weergegeven. Bovendien kan je actieve tabbladen ook verslepen en ze groeperen. De update wordt in de komende weken uitgerold voor Android-gebruikers. De nieuwe layout zou reeds beschikbaar moeten zijn voor iPhone-gebruikers.

Tab previews

Wie enorme aantallen tabbladen open heeft staan, heeft vaak het probleem dat je enkel nog de favicon ziet en niet meer kan zien waar het tabblad precies over gaat. Daarom introduceert Google ook previews. In de nieuwe versie van Chrome zie je voorlopig enkel de volledige titel van het tabblad waar je met je muis over zweeft, maar in de toekomst zal er ook een grafische preview worden getoond. Wie hier liever niet op wil wachten, kan de Chrome Hover Cards reeds activeren via een experimentele feature.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here