Nieuws

Deze op AI gebaseerde tool leest het privacybeleid voor jou

Guard is een handige AI-tool die voor jou een privacybeleid helemaal doorspit. Gedaan met ellenlange teksten vol vage zinnen, Guard doet het voor jou.

Online privacy is een gevoelige materie. Sinds de laatste privacy wetgeving GDPR in Europa in werking trad, zijn alle particuliere bedrijven en overheidsinstellingen verplicht zich aan bepaalde regels te houden i.v.m. de verwerking van je persoonsgegevens. Vooral online is dat belangrijk.

Tegenwoordig wordt je op elke website bestookt met meldingen over cookies en het privacybeleid van een bepaalde website of bedrijf. Maar zo’n privacybeleid is voor veel mensen een ware verschrikking. Niemand leest ze nog, bedrijven rammen ze vol met allerlei omwegen en vage zinnen. Gebruikers geven dus op.

Guard to the rescue

Voor elk probleem is een oplossing. En Guard is die oplossing. De makers achter Guard ontwikkelden een AI gestuurde tool die het privacybeleid van een bepaalde website of bedrijf voor jou helemaal doorneemt. Vervolgens haalt Guard er de belangrijkste of meest opvallende delen uit..

Je hoeft het privacybeleid dus niet zelf helemaal door te spitten. Guard haalt alle belangrijke of gevaarlijke dingen naar boven en adviseert zelfs in bepaalde gevallen om een dienst niet te gebruiken.

Instagram krijgt een negatief advies omdat het de bescherming van bepaalde gegevens niet kan garanderen.

Eerste versie

Momenteel is Guard nog aan zijn eerste proefstuk toe. Het is nog niet mogelijk om zelf al een privacybeleid in te geven in de tool. Guard heeft wel al verschillende grote en bekende platformen en bedrijven onder de loop genomen.

Zo lezen we op de website dat we Instagram en Twitter moeten vermijden. Apps als Telegram, Netflix en LinkedIn zijn wel oké.

De dienst is momenteel gratis te gebruiken, al is er wel een limiet op het aantal applicaties waarbij je het advies kan bekijken. In ruil voor meer moet je niets betalen maar een aantal kleine vraagjes oplossen die de AI achter deze tool kunnen verbeteren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business