Volvo XC40 EV

Volvo onthult op 16 oktober officieel zijn langverwachte elektrische versie van de populaire XC40 SUV. De wagen zou de veiligste Volvo ooit worden.

Volvo loopt er al een tijdje mee rond. Zo nu en dan krijgen we wat nieuws over een een volwaardig elektrische versie van zijn populaire XC40 SUV. Gisteren teasede het Zweedse automerk ons met nieuwe informatie over de elektrische SUV. De XC40 SUV wordt overigens volgende maand officieel gelanceerd door Volvo.

Volvo: ‘de kern van de auto verandert’

Zoveel is zeker. Elektrische wagens zijn wel degelijk aan een opmars bezig. Steeds vaker verleggen autobouwers de focus naar elektrisch aangedreven wagens. Met de XC40 springt nu ook Volvo op die kar. Het zal de eerste volwaardig elektrisch aangedreven wagen worden van het merk. Verkeersveiligheid is prioriteit #1.

“De elektrische XC40 wordt de veiligste Volvo ooit!” Malin Ekholm, hoofd veiligheid

Een nieuwe structuur

Ekholm benadrukt daarbij dat de ontwikkeling van de nieuwe XC40 EV volledig anders is aangepakt. De hele structuur vooraan werd opnieuw aangepakt omdat er natuurlijk geen motorblok aanwezig is. Volvo bouwde rond de batterij een aluminium kooi die zich in het midden van de wagen zal bevinden. Op die manier zijn zowel de veiligheid van de batterij en passagiers gewaarborgd bij een eventuele crash.

Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe het dan zit met de structuur vooraan in de wagen. Als er geen motorblok aanwezig is, hoe kan de wagen dan een klap opvangen? Volvo heeft de XC40 EV zowel voor- als achteraan volledig versterkt waardoor de wagen extreem veilig is bij een crash.

Volvo
Door de batterij in het midden te verwerken wordt het zwaartepunt verlaagd, waardoor de wagen minder gemakkelijk overkop kan gaan.

ADAS

Naast een extreem veilige wagen lanceert het Zweedse automerk ADAS. Dat staat voor Advanced Driver Assistance Systems. Concreet is het systeem voorzien van een heleboel radars, camera’s en sensors die de toekomst van autonoom rijden moeten verzekeren. Doordat het bedrijf alles al voorziet in de nieuwe XC40 kan hij – zoals bij Tesla – gemakkelijk updates krijgen en daardoor verbeterd worden.

De volwaardig elektrische XC40 zal op 16 oktober door Volvo officieel voorgesteld worden.

 

 

Gerelateerde artikelen

Chinese overheid bemoeit zich met Alibaba en Volvo

De Chinese overheid zal in de toekomst verschillende overheidsafgevaardigden afsturen op privébedrijven als Alibaba en Geely. Die moeten een brug vormen tussen privé en overheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here