Nieuws

Netflix test gratis afleveringen uit in strijd tegen concurrentie

De streamingoorlog is losgebarsten. Netflix moet nu opboksen tegen verschillende nieuwkomers in de markt, en dat vraagt om een nieuwe aanpak.

Eerder deze maand schreven we nog hoe Apple TV+ amper 1.40 dollar kost in India. Ter vergelijking: een Netflix-abonnement in India kost 3 dollar. Om ervoor te zorgen dat Netflix geen abonnees verliest aan nieuwkomers als Apple TV+ of Disney+ heeft die eerste een nieuwe marketingtruc bedacht.

Gratis bij Netflix

Die nieuwe marketingtruc betreft een aantal gratis afleveringen bij bepaalde series. Netflix geeft momenteel de eerste aflevering van zijn nieuwe reeks Bard of Blood helemaal gratis weg. Je hoeft dus geen abonnee te zijn of een account aan te maken.

De aanbieding zal maar een beperkte tijd beschikbaar zijn en is momenteel enkel actief in India. In een reactie laat het bedrijf weten dat het ‘verschillende manieren bedenkt om mensen gemakkelijker tot bij leuke verhalen te brengen’. ‘In de toekomst zullen er meer films en series volgen die je gratis kan bekijken’, aldus een woordvoerder bij Netflix.

Bard of Blood

De reeks waar het hier over gaat betreft een Indische spion. Die spion wordt vertolkt door de Indische acteur Emraan Hashmi. Hashmi zelf tweette al over de nieuwe Netflixaanbieding.

Volgens TheNextWeb heeft Netflix ook al gratis afleveringen van de serie Élite in Mexico en Colombia gratis ter beschikking gesteld. Deze nieuwe marketingtruc is op z’n minst opmerkelijk. Het lijkt erop dat de streamingoorlog wel degelijk van start is gegaan. Het bedrijf heeft sinds dit jaar heel wat extra concurrentie op de markt en dat vraagt om een nieuwe aanpak. Mogelijk zal de streamingdiesnst die nieuwe aanpak ook doortrekken naar onze contreien. Wie weet zijn er binnenkort ook in België gratis afleveringen te bekijken. Wij houden het alvast in het oog.

Ontdek hier ons oktober-overzicht met nieuwe films en series op Netflix.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business